Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i Gävles skolor

Flera brister, men inte så allvarliga. Det visar Skolinspektionens granskning av tre Gävle­skolor.
Bland annat måste Källmurskolan bli bättre på att stötta elever som har lätt för sig.

Annons

Skolinspektionens granskning av Gävles samtliga skolor fortsätter. I rapporten om Källmurskolan i Bomhus ställs krav på att skolan måste erbjuda särskilt stöd i moderna språk och förbättra åtgärdsprogrammen när det gäller elevers olika behov. Lärarna måste också bli bättre på att stötta elever som lätt når målen. I rapporten berättas att lärarna upplever att de får lägga merparten av tiden på elever som har svårare för sig. Tillgången på psykolog, kurator och skolläkare räcker inte för behoven enligt Skolinspektionen.

Även Hemlingby skola har granskats. Här konstateras att åtgärdsprogrammen för elever som riskerar att inte bli godkända måste förbättras. Likaså måste delegation av beslut från rektor till lärare bli tydligare, så att det framgår vilken lärare som har rätt att ta beslut.

Ytterharnäs skola får också kritik för den delegationsordning som finns. Den måste bli tydligare, enligt skolinspektionen. Likaså måste skolan bli bättre på att se till att alla elever når kunskapsmålen. Ingen av bristerna på skolorna klassas som allvarliga.

Mer läsning

Annons