Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brita Planck – 90 år ung

/
  • Kalasets självklara mittpunkt fick ta emot mänger av gratulationer.– Jag har blivit så ohyggligt uppvaktad i dag. Det började med att hemtjänsten kom och sjöng, sedan har det fortsatt så, säger Brita Planck.
  • – Brita är en stark personlighet med enorm energi och karisma som får de flesta att göra som hon vill. Hon är en förebild för många kvinnor, både i hennes egen ålder och yngre. Jag skulle önska att man hade någon av hennes egenskaper, säger Siv Näsman.
  • – Jag har känt Brita sedan 50-­talet när vi båda jobbade som läkarsekreterare på sjukhuset. Hon är en fantastisk människa, kreativ och en god vän, säger Ulla Åleskog.
  • – Som kulturintresserad landshövding var det naturligt att knyta kontakt med Brita Planck. Kulturkvällarna i Engeltofta har varit fantastiska.Hur skulle du beskriva henne som person?– Hon verkar inte ge efter för krämpor som kan dyka upp, hon är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Det är underbart med sådana människor, säger Lars Eric Ericsson, före detta landshövding i Gävleborg.
  • 90-åringens välfyllda presentbord.
  • Barbro Sollbe har känt Brita Planck i 20 år.– Kulturintresset har fört oss samman. Jag beundrar hennes energi och förmåga att få igång verksamheter.

Bland gästerna fanns konstnärer, musiker och andra kulturvänner. Födelsedagsbarnet trivdes som fisken i vattnet.

Annons

110 gäster hade tackat ja till kalaset. Vid ett runt bord mitt i Templets stora sal satt 90-åringen själv och tog emot gratulationer.

– Jag har blivit så ohyggligt uppvaktad i dag. Det började med att hemtjänsten kom och sjöng, sedan ringde min yngste son Wolther och sjöng i telefonen. Så har det fortsatt, säger Brita Planck.

Gästerna bestod av släkt, vänner och människor som hon har lärt känna under de 17 år som hon har arrangerat kulturkvällar på Engeltofta.

Mer läsning

Annons