Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs är bäst – även i väst

/
  • Brynäs är bäst även i väst. Här är gänget som struntar i Frölunda och som ni kanske såg i SVT-sportens reportage i går kväll.

De komma från öst och väst, de komma från syd och nord...

Annons

Ja, Brynäs hockeylag är uppenbarligen en angelägenhet för stora delar av Sverige. Det framkom, om inte förr, med all tydlighet i den glädjeyra som startade i förrgår kväll och som fortsatte i går.

Supporterklubben i Stockholm med Ann-Britt Källberg, före detta Skadespelare i handboll, i spetsen fanns på plats när guldet togs hem till Gävle i förrgår kväll. Fansen på västkusten hade likaså chartrat en buss för att få vara med om festen på Läkerol Arena och sedermera nere på stan.

Från Helsingborg i söder upp till Göteborgsregionen plockades Brynäsanhängare upp för bussfärden till Gävle. Ja, skulle det ha gått åt pipan (vilket ju bara inte fick hända) så hade sällskapet fortsatt till Skellefteå också.

– Skönt att vi slapp det, för då hade vi ju missat det härliga firandet här i Gävle dit guldet äntligen kommit hem, sa en anhängare från Varberg.

Han hade inte sovit en blund natten till i går och rösten var hesare än den varit om han käkat ett helt dussin kritor.

Som ni kanske såg i går kväll följde SVT-sportens Peter Jonsson ”Brynäs Väst”-gänget dagen efter i Gävle. Bland annat besöktes GD:s reception där löpsedlarna blev dyrgripar att ta med sig hem liksom en del andra souvenirer.

Ett hest, trött, slitet men överlyckligt gäng styrde västerut genom landet igen efter ett avslutande besök i Brynäs-shopen (förstås).

Mer läsning

Annons