Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs IF vill inte pruta på ny ishall

/
  • Så här kan den nya inomhushallen på Brynäsvallen komma att se ut. Illusstration: Arkitektgruppen i Gävle AB

Inom två år ska den nya ishallen på Brynäsvallen stå klar.

Brynäs IF slipper därmed bygga den omtvistade C-hallen.

– Men det är viktigt att det blir en bra hall. Vi förordar inget ballongtält, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Annons

Efter en lång och rörig debatt godkände kommunfullmäktige i måndags det tilläggsavtal som innebär att Brynäs arenabolag slipper bygga den sedan tidigare avtalade C-hallen vid Läkerol Arena. Istället tidigarelägger kommunen bygget av en inomhushall på Brynäsvallen i utbyte mot bland annat sänkt hyra i Läkerol Arena.

Hallbygget på Brynäs beräknas kosta 15 miljoner kronor, pengar som finns avsatta i budgeten.

Inget parti motsatte sig att Brynäs slipper bygga C-hallen. Istället kom debatten att handla om vad som händer om det blir pengar över efter bygget på Brynäsvallen.

En majoritet av politikerna, däribland kommunalråden Roger Persson, MP, och Carina Blank, S, tyckte att de pengarna i så fall ska gå till andra isrinkar i kommunen. Men kommunalrådet Per Johansson, S, varnade för att det kan leda till att Brynäs drar sig ur uppgörelsen.

– Brynäs har varit tydliga med att de förutsätter en satsning i den här storleksordningen. Annars är risken att de inte vill sänka kommunens hyra i Läkerol Arena så mycket, sa han.

Men Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson ser inga problem – så länge som det inte blir alltför låg standard på hallen.

– Vi kan acceptera att den kostar 13 eller 14 miljoner. Men 6-7 miljoner känns inte rätt. Vi förordar inget ballongtält, säger han och syftar på alliansförslaget att bygga fyra uppblåsbara ishallar, så kallade airdomes, i Hedesunda, Hagaström, Norrsundet och på Brynäs till en totalkostnad av 15 miljoner kronor.

Hans-Göran Karlsson tänker nu kontakta kommunledningen för att höra vad det är för hall som ska byggas. Ett förslag till detaljplan väntas bli klart i januari.

– Vi får se vilket förslag de presenterar. Så länge det hamnar inom rimliga gränser behöver vi inte omförhandla hyran, säger han.

Mer läsning

Annons