Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ska locka folk till stan

/
  • Eva Olsson, samordnare, Anki Forsberg, centrumledare på Flanör, Anna Andersson, marknadsansvarig för Gallerian Nian, klubbdirektör Hans-Göran Karlsson och Gävle centrumsamverkans Catarina Carlsson ser fram emot Brynäsdagen på lördag.

Den som vill kan tävla om hockeybiljetter, utmana Brynässpelarna om snabbaste pucken i mål eller få deras autografer. På lördag är det Brynäsdagen på och kring Stortorget i Gävle.

Annons

I april testade Gävle centrumsamverkan konceptet med Gefle IF. Nu är det Brynäs som ska locka ut folk på stan på lördag, inför säsongens hemmapremiär den 17 september.

– Det är vår uppgift att driva folk till Gävle centrum. Och när vi har ställt frågan vad man tror kan dra folk till centrum så svarar de Gefle IF och Brynäs, säger Eva Olsson, samordnare.

Jippot, som pågår mellan klockan elva och tre på eftermiddagen, kommer att ha tre huvudstationer; en utanför Gallerian Nian där spelarna bland annat skriver autografer, en annan utanför Flanör där spelarna utmanas på speedshooting, alltså att snabbast få pucken i mål, och en tredje på Stortorget där det kommer att vara tävlingar om matchbiljetter bland annat. Spelarna kommer att röra sig mellan de olika stationerna. Elitserietruppen kommer också att presenteras på restaurang Brända Bockens balkong.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson tycker att evenemanget är ett bra sätt för laget att marknadsföra sig.

– Vi vet ju att Brynäs berör, men vi måste vara ute och visa oss, möta Gävleborna. Och vi hoppas förstås att vi kan få fler medlemmar och mer publik till matcherna.

Hur mycket folk som lockas ut på stan och in i galleriorna kommer att mätas med ingångsräknare på Gallerian Nian och Flanör.

– På sikt vill vi kunna mäta hela Gävle centrum, precis som de gör i Valbo köpcentrum. Vi försöker få fram pengar för att investera i ingångsmätare vid valda gångstråk. Nu mäts bara trafiken, inte gående, säger Eva Olsson.

Brynäsdagen sammanfaller som av en händelse även med den sista helgen av kommunens evenemang Å-Draget, där bland annat en elitkamp mellan Brynäs och Gefle IF står på programmet med Ove Molin och Hasse Berggren, som lagledare för de respektive lagen.

Mer läsning

Annons