Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs varnar för Blocketbiljetter

Redan på onsdagsmorgonen låg flera annonser ute på köp- och säljsajten Blocket med biljetter till kvällens match. Vissa säljare ville ha flera tusenlappar för en enda biljett.

Annons

Förfarandet väckte stor irritation bland de som i timtal köat inför biljettsläppet för allmänheten klockan elva i går. Majoriteten av Blocket-försäljarna torde vara medlemmar som utnyttjat rätten att köpa uppemot åtta biljetter per person men redan från start sett en chans att göra sig en hacka genom att sälja en eller flera plåtar i andra hand på nätet.
GD ringde upp en av säljarna på Blocket och frågade hur han tänkte. Han hävdar att den biljett han lagt ut är en biljett han fått via sin arbetsplats.
– Jag är medlem och beställde snabbt sju biljetter. Men jag säljer bara en och den har jag vunnit via ett lotteri på jobbet, sa han.
Hur stort har intresset varit?
– Det högsta erbjudandet jag fått ligger på 2 000 kronor, sa han vid 10.30-tiden.
Vid lunchtid begärde en säljare 10 000 kronor per biljett, men när GD ringde upp ville han inte kännas vid annonsen.
– Nej, jag har serieplåtar och går varje match. Det där måste vara en polare som driver med mig.
Brynäs IF gick i går ut med en varning till alla hockeyintresserade som funderade på att köpa en biljett till överpris på en köp- och säljsajt.
Biljetterna kan eventuellt ogiltigförklaras eftersom de strider mot Ticnets köpvillkor. Enligt villkoren får biljetter endast köpas för personligt bruk och inte användas i kommersiellt syfte. "Det innebär att biljetten inte får säljas vidare", skriver Ticnet på sin hemsida.
Men just den skrivelsen har företaget fått kritik för av Konsumentverket. Ticnet meddelade i går att texten kommer att ändras vid månadsskiftet.

Mer läsning

Annons