Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bunkern kan få öppna i veckan

/

Kommunens klartecken för öppnandet av Bunkern i Sätra har blivit en segdragen historia.

Sveriges första inomhusskatepark i betong har stått klar i 20 månader.

Nu verkar den unika hallen slutligen bli öppen för allmänheten.

Annons

Runt nyårsskiftet 2009-2010 stod Bunkern färdig. Gefle Skateboard Sällskap hade då jobbat ideellt med bygget i tre månader. Men sedan dess har inget hänt.

– Avtalet mellan oss på kommunen och Gefle Skateboard Sällskap har varit klart länge. Men ett missförstånd mellan mig och juristen Dan Ageborn har försenat processen. Det gäller ett stycke i avtalet som ska klippas bort. Jag får ta på mig en stor del av skulden för att det här ärendet har hamnat långt ner i priolistan, säger Christian Jansson på kommunens tekniska kontor.

När kan Bunkern öppna?

– Förhoppningsvis under mitten av veckan redan, säger Christian Jansson.

Per Lindberg, ordförande i Gefle Skateboard Sällskap, är försiktigt positiv till beskedet.

– Det vore skönt om det äntligen blir klart. Men jag litar inte på något kommunen säger, vis av erfarenhet. När bygget var färdigt i december 2009 blev vi lovade att få öppna redan till julen. Det heter alltid: ”vi tror att det blir då” men så händer ingenting.

För ett år och sju månader sedan, i februari 2010, började arbetet med att skriva över lokalen på Gefle Skateboard Sällskap. Om allt går i lås kommer öppningen inte att ske direkt.

– Vi behöver några veckor för att ordna en rejäl invigning med tillhörande tävling. Målet är att bygga upp Bunkern från grunden. Till att börja med ha öppet två vardagskvällar och en helgdag i veckan. Vi vill hålla så låga inträdeskostnader som det går och driver projektet helt ideellt.

Per Lindberg märker redan av ett sug från åkare i andra delar av landet, men också utomlands.

– Betongparker har exploderat i Sverige. Men det här är Sveriges första inomhusskatehall i betong. Nu har de öppnat en i Vetlanda också, men vår stod färdig först, säger Per Lindberg stolt.

Mer läsning

Annons