Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss körde över blinkande järnvägsövergång

Varningssignalen blinkade, men bussen fortsatte upp på järnvägsspåret.

– Bommarna var inte långt ifrån att nudda buss­taket, berättar en av passagerarna på bussen.

Annons

Händelsen inträffade vid middagstid i fredags på linje 3 från Hille när bussen skulle passera järnvägsövergången i Strömsbro. I stället för att stanna när bommarna började gå ner chansade chauffören och körde över spåret, enligt passageraren, som blev väldigt rädd.

– Jag vet inte hur de andra passagerarna reagerade när det hände för själv var jag så panikslagen att jag helst hade velat gå av med en gång. Man får inte köra så, säger hon.

Enligt Henrik Nyquist, informatör på Stadsbussarna i Gävle, har bussbolaget inte fått in någon rapport om händelsen.

– Det är svårt för mig att kommentera, eftersom jag inte vet exakt när det skulle ha hänt. Men man ska absolut inte köra mot rött, hur stressad man än är, det är alla medvetna om. Säkerhet går alltid före tidtabellen, säger han.

– Det hade varit jättebra om passageraren vänt sig till oss direkt, så vi kunde prata med chauffören, säger han.

Liknande incidenter har rapporterats just från järnvägsövergången i Strömsbro tidigare under åren, men enligt Henrik Nyquist är det mycket sällsynt att passagerare anmäler att chaufförerna bryter mot trafikreglerna.

– Av de enstaka anmälningar vi får in är den vanligaste att chaufförerna talar i mobiltelefon, trots att vi har policyn att man inte får göra det utom vid ändhållplatsen, när bussen står stilla. I sådana fall tar vi alltid upp det med chauffören, säger han.

Mer läsning

Annons