Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussföretaget: ”Vi körde i 83 km/h”

Nu kommer svaret från X-trafik och Nobina angående den uppmärksammade bussomkörningen som filmades och lades ut på GD.se under måndagen (Se filmen ovan)

– En korrekt omkörning, säger Nobinas trafikchef, Lennart Skoog.

Annons

X-trafik fick igår kritik efter att en bilist filmat en av deras bussar som körde om honom i hög hastighet. I filmen håller bilisten 80 km/h på en 80-sträcka och blir trots det omkörd av bussen.

X-trafik avböjde att kommentera händelsen innan de hade sett klippet och kontaktat ansvarig entreprenör.

–Så gör vi alltid när vi får in anmälningar. Om personer med klagomålet noterar plats, buss och tid så kan vi kontakta ansvarig entreprenör och utreda händelsen, säger Matts Hildebrand, förvaltningschef på X-trafik.

I det specifika fallet på filmen var företaget Nobina ansvarigt. Det har efter en intern utredning kommit fram till att föraren inte gjort något fel.

–Vi har träffat föraren och tittat på färdskrivarbladet som visar att bussen vid omkörningsögonblicket körde i 83 km/h. Färdskrivaren visar rätt, säger Nobinas trafikchef Lennart Skoog.

Enligt Lennart Skoog har även föraren sagt att han inte överträdde några regler.
–Föraren säger att han låg bakom bilen länge och då den körde långsammare än fartbestämmelserna bestämde han sig för att köra om vid den långa raksträckan man ser på klippet, säger han.

Han tillägger:

–I övrigt tycker jag det är tråkigt att bilisten koncentrerar sig mer på att filma än att köra, säger Lennart Skoog.

Jonas Almkvist
GD.se

Mer läsning

Annons