Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BWG Logistik i konkurs

BWG Logistik, företaget som dragit på sig miljonskulder och inte kunnat betala löner till anställda i Gävle, försattes i går i konkurs.

Annons

Transports avdelning 11 i Gävle har under lång tid försökt få till stånd förhandlingar med ledningen, utan att lyckas. Ägaren Ulf Johansson har inte dykt upp till avtalade möten.

Redan i maj försökte fastighetsbolaget Fastpartner försätta BWG i konkurs när bolaget inte betalade hyror i tid. BWG hyrde lokaler i det nya industriområdet i Ersbo i Gävle. Det konkurshotet drogs tillbaka efter en överenskommelse mellan parterna.

Transport har anlitat en delgivningsman med slutmålet att försätta bolaget i konkurs, på grund av obetalda löner. BWG hade i förra veckan under knappt ett års tid dragit på sig 81 betalningsanmärkningar och skatteskulder på 4,5 miljoner kronor.

Delgivningsmannen fick till slut tag på Ulf Johansson, som först vägrade ta emot delgivningen, och sedan rev sönder den. Nu har bolaget ändå försatts i konkurs, på egen begäran.

– Det är inte en dag för tidigt, säger Niclas Sandström, ombudsman på Transport i Gävle.

Hur många anställda bolaget har haft är oklart.

– Jag kan bara bekräfta att jag utsetts till konkursförvaltare. Vi kommer att titta på det i morgon, säger advokaten Mats Emthén i Stockholm.

Mer läsning

Annons