Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Capio köper hälsocentraler i Gävle

/

Vårdföretaget Capio köper Carema Sjukvård. Tre hälsocentraler i Gävle byter ägare, men några större förändringar är inte att vänta, enligt Capio.

Annons

Capio köper Caremas 35 vårdcentraler samt specialistmottagningar med en omsättning på 1,7 miljarder kronor av ägarföretaget Ambea. Caremas hälsocentraler på Brynäs och Södertull samt i Bomhus ingår liksom en rehabmottagning i köpet.
– Det hoppas jag att de enbart ska vara glada över, svarar Capios koncernchef Thomas Berglund på frågan hur affären påverkar patienter och personal i Gävle.
Capio har tidigare ingen verksamhet i länet. Han säger att de vill utveckla verksamheten tillsammans med personalen och att inga neddragningar är aktuella.
Maria Pierrou, regionchef för Carema i Gävle, svarar i mejl att hon ser positivt på Capio som ny ägare.
Carema ska ägna sig åt sin omsorgsverksamhet, där bland annat 415 äldre- och gruppboenden ingår, och räknar enligt ett pressmeddelande med att starta minst tio nya äldreboenden om året. I Gävle driver företaget äldreboendena Stigslund och Sjätte Tvärgatan samt hemtjänst i centrum och Stigslund.
Carema blev mycket uppmärksammat efter att vanvård på äldreboenden och omdiskuterade skatteaffärer uppdagats i fjol. Thomas Berglund säger att det har påverkat möjligheterna att rekrytera personal till Caremas sjukvård negativt men han hoppas att de ska komma tillrätta med hyrläkarberoendet på Brynäs hälsocentral.
De Caremasamarbeten som bland annat Brynäs hälsocentral och Sjätte Tvärgatan byggt upp ska fortsätta med Capio som ägare, säger Thomas Berglund.
Lena Munkhammar, tidigare chef för Gävle sjukhus och GävleTidningar, tillträdde i våras som vd för Carema Sjukvård och följer liksom övrig personal med till Capio. Om Konkurrensverket säger ja kommer ägarbytet att ske runt årsskiftet.

Mer läsning

Annons