Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumsamverkan vill se mycket folk på gatan

GÄVLE- Vi vill se så mycket folk på gatorna det bara är möjligt. Även på nätterna.

Annons
Det säger Arne Nedstam i Centrumsamverkan apropå en artikel i lördagens GD om svarttaxi.
Där framställdes Centrumsamverkan som positivt till svarttaxi.
Arne Nedstam konstaterar att styrelsen för Centrumsamverkan inte vill engagera sig i taxibolagens aktion mot svarttaxi. Styrelsen ser inga egentliga problem för föreningen med svarttaxi utan ser verksamheten som i första hand ett samhällsproblem. Dessutom har man sagt att det i är första hand krogarna som drar svarttaxi till sig. Krogägarna är inte medlemmar i föreningen.
- Vi kunde inte komma till mötet med taxibolagen. Däremot bjöd jag in taxi till mig och berättade om egna erfarenheter från arbete mot svarttaxi i Stockholm.
Nedstam säger att han då uttalade en rent personlig uppfattning. Den är att han förstår att krogägare vill få hem berusade personer från dörren så fort som möjligt. Då kan svarttaxi vara ett alternativ.
Nedstam gav tre råd till taxibolagen i Gävle. Gå ut på nätterna och informera folk om faran med svarttaxi och ta kontakt med krögarna och utveckla ett samarbete med dem.
- Dessutom gav jag taxi rådet att inte jobba för avstängda gator under nätterna. Bilar på gatorna är en trygghetsfaktor.

Mer läsning

Annons