Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CH-chef tar över exklusivt hotell

/

CH-chefen Malin Vikerhagen lämnar Scandic för att bli hotelldirektör på Elite Grand Hotel som öppnar i Gävle efter årsskiftet.

Annons

– Det var ett erbjudande som var alldeles för spännande att motstå, säger hon.

Malin Vikerhagen blev hotelldirektör för Scandic CH och Scandic Väst i Gävle 2004, men har jobbat där sedan 1994 – från allra första början som servitris. Nu klättrar hon vidare i karriären.

– Jag har alltid varit fascinerad av Grand. Det är en fantastisk byggnad! Som Gävlebo blev jag så himla glad att det skulle hända något där. Det är tråkigt att det bara stått tomt, säger hon.

Det var Elite Hotels som kontaktade Malin Vikerhagen och erbjöd henne jobbet som hotelldirektör på Grand. För en vecka sedan kom de överens.

– Det är klart att det inte var något lätt beslut, men bor man i en liten stad som Gävle finns det inte så många alternativ. Det är en jättechans att få vara med och bygga upp en ny organisation utan att behöva flytta från stan, säger hon.

Hon avfärdar att det skulle vara rädsla för konkurrens från Grand som gör att hon lämnar Scandic. Tvärtom menar hon att de två hotellen kommer att komplettera varandra.

– Naturligtvis blir det konkurrens, men jag tror att det finns utrymme för båda. Grand blir ett mer högklassigt hotell som nog kommer att rikta sig mer mot internationella gäster, säger Malin Vikerhagen.

Det är inte helt klart när hon ska lämna sitt nuvarande jobb, men senast inom tre månader. Nya Grand ska enligt planerna öppna i februari nästa år.

Mer läsning

Annons