Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

City Gross butikschef hävdar att GD fått fel uppgifter

/
  • - Jag antar att det är köttet som dragit upp det mesta. Det är dagspriser på kött och vi köper det direkt från köttproducenterna, säger Citygross butikschef Andreas Eklind.

Andreas Eklind, butikschef på City Gross i Gävle, hävdar att tre prisuppgifter som den tillförordnade chefen Pia Björk godkänt inte stämmer.

GD har därför dubbelkollat dem.

Annons

Andreas Eklind konstaterar att PRO undersökt priset på storpack på både lövbiff och färsk svensk fläskfilé, samt att de valt att ta med butikens lågprismjölk Favorit i stället för Gefleortens.

Något som Pia Björk alltså inte skulle ha känt till när hon verifierade GD:s prismätning i förra veckan (då Andreas Eklind var på semester).

GD kontrollerade därför under gårdagen dessa varor igen och får trots det en tydlig indikation på att priserna stigit rejält sedan PRO-mätningen gjordes.

Fläskfilén och lövbiffen som båda kostade 89.95 kr per kilo när PRO kollade priser vecka 21 finns inte längre att få tag på. Det storpack med fläskfilé som finns kostar 129 kronor. Lövbiffen kostar 139 kronor.

Mellanmjölken och filen av märket Favorit kostar 6,95 respektive 8,50 kronor per liter.

Mer läsning

Annons