Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cup till stöd för cancersjuka

/
  • Ulf Olsson ger en påse godis till målgöraren William Eriksson.
  • Liam Andersson, Valbo FF, Viktor Eriksson, IK Huge, Tove Mörck, IK Sätra och Line Närtén, Hagaströms SK, överräckte checken på 130 000 kronor.
  • Malin Andersson vaktade målet år 2000. I går var det andra tappra målvakter som vaktade nätet och gjorde det lika bra.

Barn hjälper barn som fått cancer.

Genom att spela fotboll för 22:a året i rad.

– Den som gör mål får en påse bilar att dela med lagkamraterna, säger Ulf Olsson, funktionär från IK Huge.

Annons

När 54 femmannalag spelar 95 kvartslånga matcher under 19 timmars tid i Valbo Sportcentrum blir det många föräldrar som betalar inträde. Hela behållningen som de arrangerande föreningarna, Valbo FF och IK Huge, får in går oavkortat till Malins Minnesfond och Barncancerföreningen.

Idrottsföreningarna började med den här cupen till stöd för Barncancerföreningen redan för 22 år sedan. 1998 kom så det smärtsamma alldeles nära den egna föreningsverksamheten när Malin Andersson, som spelade i flickor 87-laget, drabbades av cancer.

Hon kämpade på och vaktade målet i Barn hjälper barn- cupen år 2001. Men under cupen nästa år fanns hon inte längre med. Fonden till hennes minne startade.

Cupen i fjol drog in 130 000 kronor och barn från fyra olika idrottsföreningar lämnade under en paus i matcherna över den till Anna-Carin Östberg från Barncancerföreningen Mellansverige.

– Pengarna går till drabbade barn och deras familjer. Barn med cancer är ofta infektionskänsliga och hålls isolerade. Då kan det vara roligt med en DVD eller ett TV-spel. Vi jobbar med föräldragrupper så att man får träffa varandra och veta att man inte är ensamma, säger hon efter att ha tagit emot checken.

Mer läsning

Annons