Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ”Vi i femman”

/
  • Engelska skolans lag fick sitta i ”buren” en våning under scenen i Spegeln. Här syns Malte Karlsson, Minja Kusmic och experten Matilda Söderhäll.
  • Elsa Wirdby och Victor Englöf i klass 5B i Hagaström kämpade tappert men fick se sig besegrade. Deras hejarklack ifrågasatte domarens beslut som gav Engelska skolan segern.
  • – Robin Crusoe är inte helt korrekt, men jag godkänner ändå svaret utan tvekan, säger domaren Håkan Attius.

Det blev en rafflande start på kvartsfinalerna i ”Vi i femman” i går.

Engelska skolan tog till slut en uddapoängsseger över Hagaström.

– Frågorna var ganska lätta, säger Malte Karlsson i klass 5B.

Annons

Men det var många i Hagaströmsskolans hejarklack som ifrågasatte domslutet som gav motståndarna segern. I slutskedet av tävlingen ställdes frågan: ”Vad hette den man som levde en del av sitt liv på en ö med Fredag?”.

Engelska skolan svarade ”Robin Crusoe” vilket domaren Håkan Attius påpekade inte var helt korrekt men ändå tillräckligt nära för att godkännas. Det gick ett sus genom publiken eftersom beslutet innebar att Engelska skolan behöll sitt lilla poängövertag.

I det avslutande tävlingsmomentet ”stegen” valde lagen samma svårighetsgrad på frågan om rymden. Båda svarade rätt och Engelska skolan stod som vinnare med siffrorna 23-22.

– Riktigt roligt att vi vann, säger Minja Kusmic efter att hon och lagkamraten Malte Karlsson kommit ut ur ”buren”.

– Vi fick veta att vi skulle vara med innan jullovet. Sedan dess har vi förberett oss genom att titta på tv, läsa tidningar och kolla på internet, säger Malte Karlsson.

Tävlingen som ägde rum i Spegelns lokaler direktsändes i P4 Gävleborg och var den första i en rad tävlingar där åtta klasser från länet gör upp om en plats i regionsemifinalen den 9 februari. Riksfinalen i april sänds i vanlig ordning i SVT.

Mer läsning

Annons