Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansfest på Folkets hus

/
  • Camille Saint-Saëns verk Djurens karneval blev till en vacker svandans i Bomhus Folkets hus framförd av de här eleverna från Kulturskolan.
  • Temat gick i blått när några av de yngsta dansöserna bjöd upp till en så kallad miljödans.
  • Balettdans behöver inte bjuda på full fart hela tiden. Här är ett av de lugnare momenten under miljödansen.
  • Glädje på scenen när unga dansare från Kulturskolan virvlar fram under baletten Miljödans.

Dansande troll och statyer och glada miljödansare. Det fanns plats för många olika stilar och genrer när Kulturskolan bjöd upp till dans på en välbesökt föreställning i Bomhus igår.

Annons

Folkets hus i Bomhus var helt fullbesatt när musikalgruppen ledd av dansläraren Maggie Eriksson invigde gårdagens dansföreställning av Kulturskolan. En invigningsdans som prövades första gången i Gävle redan i samband med att banden klipptes för nya Stortorget förra året och som hängt kvar sedan dess och blivit populär.

– Eleverna ville väldigt gärna dansa den och en vacker dag kanske jag själv kommer dansa den, vem vet, sa presentatören Maria Nordgren.

Sedan följde en kavalkad av dans- och musiknummer från vitt skilda genrer framförda av tjejer och killar från fyra år och uppåt. Kulturskolans elever inom balett, jazzdans och modern estetisk dans var på plats, liksom musikelever från samma skola och danselever från Vasaskolan och Polhemsskolan. Tillsammans bjöd de på en mycket varierad föreställning som lockade till både applåder och många leenden i publiken.

De yngsta eleverna fick visa upp sig under regnbågsdansen och miljödansen, en färgsprakande show med upprymda klanger och en hälsning från den ljusare årstid som väntar runt hörnet - våren. 6-10-åringarna flög fram över scenen med långa sjalar och verkade inte ett dugg nervösa av de hundratals stirrande ögonen på bänkraderna framför. Här var det viktigaste förstås inte den koreografiska precisionen utan lika mycket glädjen och leken i dansen.

De muntra framförandena varvades med lite mer sobra och stillsamma toner under baletten Adagio i svart och Svandans baserat på den franske kompositören Saint-Saëns berömda verk Djurens karneval. Hedvig Lannsjö från Kulturskolan gav också publiken ett smakprov från Andrew Lloyd Webbers musikal Cats när hon framförde ledmotivet Memory på tvärflöjt.

Mer läsning

Annons