Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De cyklade från Sundsvall till Läkerolen

/
  • I går tog Andreas Dackell och Erik Sandberg i hand på ett nytt vad. Om Brynäs tar hem SM-guldet även nästa år får Andreas Dackell sätta sig på cykeln som Erik Sandberg lämnade kvar i går och trampa hem den till Sundsvall.
  • Brynäs cyklande Sundsvallssupportrar Johan Asp, Torbjörn Åberg, som körde följebil, Lars Humble och Erik Sandberg tog emot av Andreas Dackell, två från vänster, som väntade med cider vid Läkerolen.

14 timmar tog det. Vid tvåtiden på eftermiddagen var de fyra Brynässupportrarna, som cyklat från Sundsvall till Läkerolen framme, efter en vadslagning med Andreas Dackell.

Annons

– Ja, nu har vi tagit i hand på ett nytt vad. Det är bara för mig att börja ladda. Jag har lovat att cykla tillbaka Eriks cykel om tar SM-guldet igen nästa år, säger Andreas Dackell.

De fyra, Erik Sandberg, Johan Asp, Lars Humble och Dennis Vejdegren välkomnades i går av Andreas Dackell med cider. Under den 21 mil långa färden har de även haft med sig Torbjörn Åberg, som kört följebil och stått för förplägnad och varm dryck.

– Vi konstaterade att vi känner oss förvånansvärt fräscha och faktiskt inte har så ont i baken. men de sista nio milen i regn var lite tunga, säger Erik Sandberg.

De cyklade den gamla E4:an.

– Det har känts säkert och bra. Två långtradare tutade bara, den ena glatt och trevligt, den andra mer bistert och strävt.

Men de har inte fått blodad tand.

– Ingen av oss har cyklat några längre sträckor tidigare och vi kommer definitivt inte att göra det efter det här. Att vi skulle cykla tillbaka finns inte på kartan. Nu hoppas vi på tre poäng i matchen i kväll och mjuka säten i bilen på vägen hem, säger Erik Sandberg.

Och i går ingick de ett nytt vad med Andreas Dackell.

– Men jag får väl cykla själv. Dessutom får jag en större utmaning eftersom jag ju måste slå deras tid, säger Andreas Dackell.

– Men vi lovar att fixa depåstoppen, säger Erik Sandberg.

Mer läsning

Annons