Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kräver kompensation för fukten

/
  • – Jag tycker vi ska ha kompensation eftersom vi betalat över 10 000 kronor i månaden och inte kunnat använda nio kvadrat av lägen­heten, säger Börje Hallberg och Inger Jonsson håller med.

De har betalat för tre rum, men bara kunnat använda två. För Börje Hallberg och Inger Jonsson har tiden på Fullriggaren varit en blöt historia och nu förväntar de sig kompensation från Gavlegårdarna.

Annons

Regnet har gått hårt åt Börje Hallberg och Inger Jonssons trea högt upp i Fullriggaren.

– Det här rummet på nio kvadrat har vi inte hunnit använda sen vi flyttade in, säger Börje Hallberg och pekar in i ett litet rum i hörnet av den stora lägenheten.

Han visar fotobevis på alla de skadorna som vattnet åsamkat lägenheten och det står klart att både det intilliggande vardagsrummet och sovrummet också fått skador.

Men det är i det tänkta gäst- och arbetsrummet som vattnet gått hårdast åt.

Tre gånger har vatten letat sig in i rummet och den sista gången, nu i somras, var det inte bara fukt. Då rann det ner för väggarna.

– Vi fick stå med handdukar och spannar för att fånga upp vattnet, säger Börje Hallberg.

Varje gång problem uppstått har Gavlegårdarna agerat föredömligt och snabbt skickat ut hjälp.

Efter den senaste olyckan byttes halva golvet och nya gipsskivor har satts in i gästrummet som också målats om.

I går kunde de slutligen sätta tillbaka möblerna i det lilla rummet.

Men nu återstår den ekonomiska frågan. Paret har under mer än ett års tid betalat full hyra, trots problemen. Hyresgästföreningen är inkopplade och Börje Hallberg hoppas att frågan snart är ur världen.

– Jag tycker vi ska ha kompensation eftersom vi betalat över 10 000 kronor i månaden och inte kunnat använda nio kvadrat av lägenheten.

Gavlegårdarnas Ulf Gavlefors är projektledare för Fullriggaren.

– Det är men för boende om de inte kunnat nyttja de där rummen, det är helt klart. De får hyresreduktion för tiden de inte kunnat använda sitt rum. Vi ersätter från datumet skadan uppstått tills dess att det är åtgärdat.

Mer läsning

Annons