Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska skrämma livet ur er

/
  • Daniel Hallgren och Jonas Loef kommer att skrämma upp besökarna i skogarna vid Ytterharnäs under fyra kvällar nästa vecka.

Tänk dig en dunkelt upplyst stig i en mörk skog.

Kantad av saker som är där för att skrämma skiten ur dig.

Det är tanken med "Haunted Halloween".

Annons

Mellan den 26 och 29 oktober får alla som går i skogarna i Ytterharnäs vara beredda på att bli rejält uppskrämda. Då arrangeras nämligen "Haunted Halloween" för första gången.

– Vi vill att man ska bli rädd på riktigt, säger Linda Hallgren, en av arrangörerna.

Det handlar om en 20 minuter lång promenad omgärdad av skrämseleffekter. Bland annat en projiceras en stor bild på en lastbil. Ljud- och ljuseffekter kommer även att ha en stor del i skräckvandringen.

– Hela upplevelsen kommer att ha en story, en "röd tråd" som man får vara med och följa, säger hon.

Vandringen kostar 100 kr och arrangörerna rekommenderar 15-årsgräns.

– Men är det något barn som är i 13-14 års ålder och föräldrarna tillåter barnet att gå med så är det ändå okej, säger Linda Hallgren.

Hemma hos Linda och hennes make Daniel är ofta ungdomar, utöver de fyra egna barnen. "Haunted Halloween" började som en liten idé där de två tillsammans med vännen Jonas Loef ville skrämma ungdomarna. Sedan de startat ett Facebookevenemang för händelsen spred sig budskapet snabbt, och växte. Över 3 400 inbjudningar är utskickade och mer än 320 personer har visat intresse för att komma.

– Det vore verkligen jätteroligt om det kom 300 personer, säger Linda Hallgren.

Tack vare det stora genomslaget på Facebook hörde ett tv-produktionsbolag av sig. Det såg det unika i arrangemanget. Produktionsbolaget (ännu hemligt) kommer att vara på plats och filma.

– Inspelningen kommer sedan att sändas i en stor tv-kanal, säger hon.

När tv-bolaget började stödja evenemanget ville också ett antal andra företag vara med. Arrangemanget har nu fem sponsorer, bland annat en stor sponsor för ljud- och ljussättningen.

Linda, Daniel och Jonas har alltid gillat att underhålla och hitta på saker tillsammans med barn och ungdomar. Exempelvis har Daniel och Jonas ett band för ungdomar som heter RaggarOla. Men den främsta anledningen för "Haunted Halloween" är de tre arrangörernas passion för underhållning - och varför inte skrämmas då?

Mer läsning

Annons