Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”De spelar musik så rutorna skallrar”

Gävlepolisen har tagit emot ännu en anmälan om ljudnivån från en raggarbil.

Annons

Det är en man i 45-årsåldern, boende på Södra Kungsgatan, som ligger bakom den senaste polisanmälan mot raggarbilarnas musikvolym.
- Han bor på fjärde våningen men enligt mannen spelar bilarna så högt att hans fönsterrutor skallrar. Han har även ett barn på tio månader som vaknar av oväsendet, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Det senaste tillfället ska ha varit i fredags och mannen pekar ut en 60-talsbil. Han har lovat återkomma då han lyckats identifiera bilens registreringsnummer.
Tidigare har flera boende vid Slottet reagerat på raggarbilarnas musikvolym.
- Då sattes det in ljudisolerande fönster som minskade problemet. Kanske det vore en idé för fastighetsägaren på den här adressen att byta ut fönstren också? Säger Mikael Hedström.


Men är det verkligen fastigheterna som ska behöva anpassas till bilarnas höga musikvolym?
- Nej. Är det så att en polispatrull uppmärksammar en bil med störande ljudvolym så rapporteras dem. Men har man dåligt ljudisolerade fönster så kan boende uppmärksamma fastighetsägaren om problemet.


Ärendet rubriceras som ofredande. Så var det även med en anmälan som en boende på Ruddammsgatan gjorde mot en identifierad bil i juni. Den anmälan har dock inte resulterat i något föreläggande eller åtal som GD tagit del av.

Mer läsning

Annons