Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill göra världen bättre

/
  • My Lundberg, Ronja Lundgren, Sanna Nordin och Felicia Östergren gick runt med klassiska insamlingsbössor.– Vi har fått in ganska mycket på kort tid, konstaterar Sanna Nordin.
  • Fyraåriga Tindra Larsson fick napp i fiskdammen.

Att samla in 100 000 kronor till Unicef på tre dagar – är det möjligt?

– Ja, absolut. Bara Brynäströjan med alla autografer kan säkert ge 8 000 kronor, säger Linnea Eklöf Eriksson som pluggar på Borgarskolan.

Annons

Med mängder av aktiviteter propagerar Borgiseleverna för en socialt hållbar livsstil samtidigt som de samlar in pengar till Unicefs barnverksamhet i olika delar av världen. Projektet drog igång i går och när det avslutas i morgon kan förhoppningsvis 100 000 kronor överlämnas till välgörande ändamål.

– Pengarna ska användas till att borra brunnar som ger rent vatten eller till att köpa en ko så att en fattig familj kan bli självförsörjande, säger Johanna Linder, lärare i naturkunskap på Borgarskolan.

300 elever och 20 lärare är engagerade i projektet. Aktiviteterna på Stortorget har en stor spännvidd: fiskdamm, ansiktsmålning, uppträdanden, tipspromenad, tävlingar, direktsänd webb-tv, auktion och loppmarknad.

– Vi har redan fått in omkring 10 000 kronor genom donationer från företag. Sedan tror jag att auktionen och loppmarknaden kan ge mycket, säger Johanna Linder.

En av de saker som auktioneras ut på onsdag är en Brynäströja från slutspelet med spelarnas autografer på. Arrangörerna hoppas att den kan bli en kassako.

Fallskärmstandemhopp, middagspaket på olika restauranger, biljetter till Fjärran Höjderbadets relax och årskort på Furuviksparken ska förhoppningsvis också generera intäkter.

– Jag tror även på loppmarknaden. Vi har massor med kläder, husgeråd, leksaker och andra grejer som ska säljas. Att återanvända saker ligger också i linje med socialt hållbar utveckling, säger Johanna Linder.

Mer läsning

Annons