Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deber är ännu spårlöst borta

Deber Rashid, 19 år, har nu varit borta i nio dygn.

Trots idogt sökande av polis, kustbevakning och allmänhet finns inget spår efter honom.

Annons

– Vi har hållit ett 50-tal förhör och ska hålla ännu fler. Kustbevakningen har sökt hela helgen, senast i går från Heartbreak till hamninloppet, men utan resultat. Vi gör vad vi kan för att försöka få en klarare bild, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Fortfarande utreds försvinnandet som människorov, men det finns ingen misstänkt och inget som tyder på brott. Polisen utgår från tre olika grundteorier; att Deber utsatts för ett brott, att han råkat ut för en olycka eller att han håller sig undan frivilligt.

Strax innan Deber sist sågs ska han ha bråkat med tre eller fyra män som kom i en mörkblå bil på Södra Fiskargatan.

– Det vill vi absolut göra klart att den delen är utredd. Vi har pratat med alla i bilen och de är Debers vänner. Ingen av dem är misstänkt och det finns en förklaring till bråket, säger Mikael Hedström.

Han säger att hundpatruller har rekognoscerat längs ån, men att rätt väderförhållanden är avgörande för att hundarna ska kunna få upp spår och söka.

Engagemanget för att hitta Deber Rashid är stort. Polisen satte under påskhelgen in extrapersonal för sökandet. Facebookgruppen Vi ska hitta Deber Rashid hade i går närmare 1500 personer anslutna. Samtidigt florerar många rykten om vad som har hänt honom, bland annat på internet.

– Det finns hur många teorier som helst. Men vi vet faktiskt inget och därför går inget heller att utesluta, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons