Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den populära Bananen

/

(Uppdaterad 09.31)

Sean Banan packade Stortorget i går kväll. Många föräldrars axlar kan vara lite tröttare än vanligt i dag.

En liten kille med darrande underläpp tappade bort sina föräldrar, men fick hjälp från scenen.

Annons

– Du får vara med mig och uppträda om du vill tills vi hittar dina föräldrar. Va, vill du inte!? Fel artist? Men Eric Saade är inte här i kväll, brorsan, skojade Sean Banan, som drev friskt både med sig själv och andra.
De kom i tusental, kanske tiotusental. Med sig hade de flesta en förälder med axlar att sitta på.
– Han är ju väldigt duktig på att sjunga. Jag tycker att den där ”Upp med dina händer i luft” är bra, förklarar Tindra Hansen, sex år precis innan Sean Banan gjorde entré.
Sen skakades det rumpa som om ingen morgondag fanns. Kärleken till mannen i den gula kepsen på scenen var oförställd. Och besvarad.
Sean Banan uppskattade sin mycket unga publik.
– Tacka era mammor och pappor för att ni har fått komma hit i kväll. Det finns inget bättre än glada barn. Men varför är du där så ledsen? Har du tvingats till en Eric Saade-konsert?
Sean Banan skojade både med sig själv och andra, men kanske lite extra med den nämnda konkurrenten. Han drog ner byxbaken och visade sina kalsonger, som såg ut som en naken rumpa. Han snodde fotograf Guns mobiltelefon, gav henne några pussar och struntade helt i att arrangören för Sommarkväll bestämt nekat journalistuppbådet på två personer att komma alltför nära och att ens tilltala artisten. Och med humor och självdistans blir kaxighet mer charmigt än drygt.
– Vet ni, jag ville vinna Melodifestivalen, men Kikki Danielsson lärde mig att det handlar inte om att vinna utan att var oförglömlig. Och nu ska jag säga er det viktigaste som finns; Sean Banan är kungen i hela Sverige. Men jag är det på mitt sätt, precis som du eller du eller du kan vara kung eller drottning om du vill. Ni ska vara de ni vill vara så länge ni inte skadar någon annan. Och ni ska skita i vad alla andra tänker om det. Tack alla ni som låter mig stå på den här scenen.
Sa Sean Banan, och fick sedan igång hela den unga publiken till ”diggidiggidiggidingdingding, här glider kingen in”. Som sagt, en del föräldrars axlar kan vara lite trötta i dag.

Mer läsning

Annons