Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras son är försvunnen

/

Deber Rashid, 19 år, är försvunnen sedan natten till måndag.

– Det är inte likt honom att inte höra av sig, det gör han alltid. Och han hade varken, jacka, plånbok eller mobil med sig, säger hans mamma Bayan Abdullrahman.

Annons

På söndag kväll var Deber på fest i en lägenhet på Ladugatan på Brynäs, bara en bit bort från hemmet på Södra Fiskargatan.

De flesta lämnade festen vid två på natten. Ungefär en halvtimme senare sågs Deber komma springade förbi huset där han bor. Han ska ha varit upprörd på en annan kille som han bråkat med på festen, berättar hans mamma.

– En mamma till en av Debers kompisar, som bor mittemot, vaknade av höga röster på gatan. Hon såg Deber och att det kom en mörkblå bil med tre, fyra killar. De bråkade med honom och slog honom, lyfte upp honom och släppte honom i gatan. Sen åkte bilen iväg och Deber sprang efter den. Han var jätteupprörd.

Deber sprang norrut, ner mot Gavleån. Sedan dess har ingen sett honom.

– En av hans kompisar tog rätt på hans saker; jackan med mobilen och plånboken. Alla letar och frågar efter honom. Det måste ha hänt honom något. En gång tidigare har han sovit över hos en kompis efter en fest, men då hörde han av sig på morgonen. Jag vet att han skulle göra det om han bara var hos en kompis. Deber är skötsam, säger Bayan Abdullrahman.

Hon säger att Deber är ledig den här veckan och hade pratat om att eventuellt hälsa på kompisar eller släktingar i antingen Söderhamn eller Stockholm.

– Men vi har pratat med alla han skulle kunna ha åkt till. Och varför skulle han åka utan plånbok eller mobil. Jag tror inte han hade några kontanter med sig.

Deber har ingen flickvän som föräldrarna känner till.

– Men han har två tjejkompisar, men de har vi också pratat med.

Deber har snart varit borta i två dygn. Han är omkring 1,80 lång. Vid försvinnandet hade han slitna, ljusblå jeans, en grå tröja med texten Adidas och ett skoavtryck på, och svarta skor.

– Snälla, om ni sett honom, hör av er. Vi vet inte vad vi ska göra. Vi måste få veta vad som hänt, säger Bayan Abdullrahman.

Mer läsning

Annons