Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Design med omtanke på Maxim

I dag öppnar Designdagar i Gävle på Maxim och håller på fram till den 18 november. Där ingår bland annat utställningen Design S som vill inspirera både företag och allmänhet med framstående svensk design.

Annons

Dagens öppningsceremoni är öppen för alla Gävlebor, precis som samtliga arrangemang på Maxim under dagarna. Seminarier och workshops kommer också att hållas på teman som ”design med omtanke” och ”sälj dig smartare”.

– Vi vill att företag ska få upp ögonen för hur man kan använda sig av industridesign som ett strategiskt verktyg för att nå lönsamhet. Vi vill också visa på användningsområden som man inte trodde fanns, säger Zanna Rudh från arrangören GävleDala Designlab.

Som exempel på Gävleföretag som lyckats genom att ta hjälp av industridesigners nämner hon SolarWave. I våras fick de assistans av industridesigners för att på kort tid ta fram en bärbar vattenrenare för FN-styrkor.

Ett företag som kommer att visas upp på utställningen Design S är Peepoople som tagit fram en påse som kan användas som substitut för toalett i utvecklingsländer. Påsen gör avföring komposterbar.

– Detta är ett exempel på hur svensk design revolutionerar och hjälper till att förändra världen, säger Zanna Rudh.

Mer läsning

Annons