Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir flipper-VM

Nu har Lotteri­inspektionen gett Stockholm Pinball tillstånd att arrangera flipper-VM som startar i morgon i Vårgårda. Tillståndet betyder dock att priserna inte kommer att bestå av pengar.

Annons

Den före detta Gävlebon Helena Walter är ensam tjej bland 64 tävlande och hon är lättad över beslutet från Lotteriinspektionen.

– Det är så skönt att vi äntligen kommer att få spela VM, jag känner mig väldigt lättad. Det är kul att få chansen att vara med och tävla mot världseliten.

Blir det annorlunda när priset inte längre är pengar?

– Nej, för oss är pengar inte det viktiga utan det är den sociala biten. Pengar spelar ingen stor roll som i trav eller pokerspel. För mig är det äran, respekten och världsrankingen som betyder något.

Hur känns det att vara den enda inbjudna tjejen till VM?

– Det känns bra, lite extra press känner man ju med ögonen på sig. Men jag vet att jag är respekterad av de andra och det är ingen direkt skillnad på tjejer och killar i flipperspel. Men jag får ofta höra att det är stackars mig som oftast är ensam tjej bland en massa killar.

Hur laddar du inför VM nu?

– Det är förtävling i Borås i morgon där jag ska få upp flåset och tävlingsnerverna inför torsdag. Det kommer över 100 deltagare från hela världen så det gäller att inte bli psykad utan hålla sig i sin tävlingsbubbla och göra sitt bästa.

Mer läsning

Annons