Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det handlar om politik”

/
  • Bo Sundström är stationschef för den reklamfinansierade radiokanalen Citryradion som sänder från Bomhus. Han menar att kommunen av politiska skäl köper dyrare sändningar från Gävle Närradioförening i stället för att låta honom göra det bättre och 30 000 kronor billigare.

Kommunen väljer att låta Gävle Närradioförening fortsätta sköta sändningarna från kommunfullmäktige trots att föreningen är 30 000 kronor dyrare än reklamkanalen Cityradion.

Annons

Bo Sundström är chef för den reklamfinansierade lokalstationen och han är riktigt förbannad.

Han har visat för kommunen hur Cityradion kan göra att sändningarna får bättre kvalitet och är beredd att göra det för 40 000 kronor exklusive moms för ett år.

I stället har kommunen valt att även det här året ge uppdraget till närradioföreningen som begär knappt 70 000 kronor för tjänsten.

Bo Sundström menar att kommunen av politiska skäl gynnar Gävle Närradioförening och betalar överpriser för att föreningen ska kunna fortsätta med sina sändningar från Folkets hus. Närradioföreningen höjer dessutom taxan i år.

– Det här handlar bara om politik, kommunen vill hålla liv i närradioföreningen, säger Bo Sundström.

Han är riktigt besviken eftersom Cityradion vill erbjuda sitt kunnande som en insats för demokratin i Gävle.

Enligt Bo Sundström är de sändningarna som nu görs av dålig kvalitet, beroende på vilket ledamot det är som talar är det svårt att ens höra dem.

Daniel Olsson, S, är ordförande för kommunfullmäktige i Gävle.

Han förklarar varför Gävle Närradioförening ännu en gång fått förtroendet att sköta sändningen.

– Närradioföreningen erbjöd oss fler tjänster som vi tycker är intressanta. De kommer att intervjua enskilda politiker och dessutom göra reportage som vi tror gynnar demokratin i Gävle mer än den enklare tjänst som Cityradion erbjuder, säger Daniel Olsson.

Han menar att Närradions tjänst är värd de extra tusenlapparna.

– Vi tror att det är värt det. Vi får utvärdera om ett år i fall sändningarna har fungerat bra.

Daniel Olsson menar att Bo Sundström är fel ute när han påstår att det finns politiska skäl till beslutet.

– Jag har hört att det påstås att Gävle Närradioförening ska vara socialdemokrater, men jag vet inget om deras politiska sympatier. Lika lite vet jag var Cityradion står politiskt, säger han.

Mer läsning

Annons