Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hänger på håret i vår

/
  • Från brunett till blond. Emma Karlsson förvandlades till pastellblond av Sofie Hännestrand och Sanya Keränen. På tisdag är Emma Karlsson en av 80 modeller som deltar i frisörelevernas modeshow på Gävle teater.
  • Josefin Lundgren, som går på Borgarskolan, blev tillfrågad om hon inte ville vara modell i frisörelevernas modeshow. Igår klippte Linda Skytt av en bra bit av hennes långa hår och gav det nordiska färgnyanser.

Nästa vecka ska 80 modeller visa våren och sommarens trender inom hår, smink och kläder på Gävle teater.
Bakom modeshowen står frisöreleverna på Polhemsskolan.

Annons

Årets show har fem olika teman inspirerade av världsdelarna Asien, Norden, Sydamerika, Nordamerika och Afrika.

Eftersom alla frisörelever ansvarar för stylingen av fem modeller var är arbetet redan igång, trots att visningen sker först på tisdag nästa vecka.

Josefin Lundgren, som får håret sköljt i en frisörstol, är en av Nordenmodellerna. Hon har fått ljusa slingor och betydligt kortare hår än när hon klev in i lektionssalen.

– Strikta, raka linjer är en av vårens många olika trender. Och det kommer mycket kortklippt på tjejer, säger hennes frisör Linda Skytt.

Lite längre bort hjälps Sanya Keränen och Sofie Hännestrand till med färgningen av Emma Karlssons hår.

– Hon var brunhårig innan men ska bli pastellblond, förklarar Sanya Keränen.

De 350 biljetterna till frisörelevernas show brukar gå åt varje år. Emma Karlsson har aldrig gått en modevisning inför publik förr men verkar ändå lugn.

– Vi ska ha genrep innan, säger hon.

Mer läsning

Annons