Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dimma stoppade Sara

/
  • Sören Hector försökte jobba i går samtidigt som han väntade på att dottern Sara skulle starta i Super G. Men det blev ingen start. Tävlingarna bröts.
  • Sara Hector har åkt slalom sedan barnsben.

Matematikläraren Sören Hector hade laddat inför sin dotters VM-start i Super G i går. Men precis när Sara skulle starta bröts tävlingen.

– Snöpligt, sa en mycket besviken pappa.

Annons

Nej, det blev ingen VM-start för Sandvikentjejen Sara Hector, 21 år, i går. Efter fyra och en halv timmes väntan på att dimman skulle lätta i österrikiska Schlad- ming kom äntligen Super G-tävlingen igång. 36 tjejer hann åka när tävlingen plötsligt bröts. På startlinjen med nummer 37 på bröstet stod Sara Hector.

I väntan på start berättar pappa Sören att det var han som lärde sin dotter och sina andra två barn, Emma, 17 år, och Gustaf, 24 år, att åka slalom. Sara var bara tre år när hon hade slalomskidor på fötterna för första gången. Sören tränade både henne och hennes syskon tills de började på skidgymnasium.

– När hon var tio-tolv år ville hon åka fort. Hon vevade ner bilrutan och sa åt mig att köra i 90 kilometer i timmen så hon fick känna hur farten kändes.

Sören sitter i sitt rum på hög-skolan och försöker hinna med att jobba ikapp i väntan på start. På torsdag åker han till Österrike för att vara med Sara resten av VM-tävlingarna. Han har varit tränare till alla sina tre barn men Emma och Gustaf har blivit tvingade att lägga av. Båda har ryggproblem.

Sara är kortast av dem och har klarat sig. Men helt skadefri har hon inte varit. I september landade hon på ansiktet under träning och skadade även ett knä. Men Sören känner ingen överdriven oro när hon åker trots att det kan gå en bra bit över 100 kilometer i timmen. I stället analyserar han varje meter av loppen.

– Men visst måste man fundera var gränserna går. Hon blev lite fundersam efter kraschen.

Men Sören vet att hans dotter är ordentligt tränad och att hon kan bli riktigt, riktigt bra.

– Hon kan bli så bra som hon vill bli. Men det är väl varje förälders övertygelse att ens barn är bäst, säger Sören leende.

Sara Hector kommer att få fler chanser att visa vad hon går för under VM och då finns pappa på första parkett.

Mer läsning

Annons