Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Disco lockade unga till Gasklockorna

/
  • Många ungdomar var själva med och hjälpte till med arrangemanget. Tobias Åhs, Ida Wallin och Jonathan Eriksson stod vid insläppet och kollade nykterheten.
  • – Vi har kommit hit för att ha kul och umgås, säger Sakarias Amiri, Fatima El Fadl och Moa Wegelin, tre av besökarna på ungdomsdiscot.

Discosugna ungdomar från hela Gävle strömmade till Gasklockorna i går. ”Forever young” har blivit en populär vårtradition med över tusen besökare varje gång.

Annons

Det var femte året i rad som fritidsgården Brynjan och Unga Örnar i Bomhus arrangerade drogfritt ungdomsdisco i Gasklockeområdet i Gävle.

På programmet stod förutom disco bland annat modevisning, framträdande av lokala band, uppvisning av dansgrupper, karaoke och möjlighet att prova på aktiviteter som backklättring och bungyrun.

– Det här är ett arrangemang som visat sig fungera och som lockar publik. Därför fortsätter vi. Det går inte att backa nu, säger Ulrika Jidåker, föreståndare för Brynjan.

Ungdomarna själva har blivit alltmer delaktiga i arrangemanget, betonar hon. I går var 30-40 ungdomar med och hjälpte till. Dessutom deltog ett 30-tal fritidsledare.

– Det borde vara fler arrangemang av den här typen för ungdomar i Gävle, säger Ulrika Jidåker.

Mer läsning

Annons