Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Divisionschefen: "Jag är rak och tydlig"

Hanna Brevemark Jansson känner inte igen sig i den bild av hennes ledarstil som Henning Thejls och Ingegerd Lantz ger.

Annons

– Vi är en stark grupp. Då blir det diskussioner. Vi har haft högt i tak i de här diskussionerna, säger hon och beskriver sin ledarstil som rak och tydlig.

Hon säger att hon har stöd från sin ledningsgrupp och att chefer har sökt sig till hennes division för barn- och kvinnosjukvård, psykiatri och habilitering just för hennes sätt att leda den.

Hon känner inte igen att hon skulle ha sagt att man inte satt säker i stolen om man inte levererade, men det är viktigt att divisionen lever upp till de krav de har. Kvinnosjukvården ligger på minus och det behöver de göra något åt.

Hon har sökt Ingegerd Lantz utan att få tag i henne och vill ha ett möte med henne och Henning Thejls efter helgerna. Hon tror fortfarande att Ingegerd Lantz ska komma tillbaka och att konflikten kan lösas.

– Då gäller det att hålla dörrarna öppna, säger hon.

Det bristande förtroendet för henne som kvinnovårdsläkarna i Gävle uttrycker gäller inte alla läkare, säger hon. När hon träffade läkarna i förrgår accepterade läkarna i Hudiksvall att hon går in som tillförordnad verksamhetschef.

Landstingsdirektör Svante Lönnbark kommer att svara på läkarnas brev efter julhelgen. Han har förtroende för Hanna Brevemark Jansson som divisionschef och vill inte kommentera den kritik som verksamhetscheferna framfört mot hennes ledarskap vid mötet.

– Om man ska ha högt i tak kan jag inte kommentera det som sägs.

Han utgår från att konflikten kommer att lösas efter helgerna, något han anser är divisionschefens ansvar.

Mer läsning

Annons