Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för terror mot kvinna

Den 38-årige Gävlebon har terroriserat en kvinna sedan 2009 – efter att ha överträtt besöksförbudet och mordhotat kvinnan och hennes nye man döms han nu till fängelse.

Annons

Tingsrättens dom meddelades i dag. I den beskrivs hur 38-åringen vid upprepade tillfällen har hotat och ofredat kvinnan, som han har ett gemensamt barn med sedan tidigare.

I januari dök han upp utanför kvinnans och hennes nye mans bostad i Gävle. Trots att 38-åringen har besöksförbud mot kvinnan. Han skrek till paret att han skulle ta livet av dem, men tog till flykten när de larmade polisen.
En polispatrull kunde plocka upp 38-åringen i närheten och han omhändertogs för fylla.
I april fortsatte 38-åringen med sina hotelser – fast den här gången på Facebook, där han skrev att han skulle döda paret. Han skrev även att kvinnans nye man skulle ”bort”, och uppmanade till att ”storma” parets bostad.

Sedan tidigare har 38-åringen dömts för att ha hotat kvinnan i slutet av 2009, fått strafföreläggande för ofredande och skadegörelse mot henne 2010 och i höstas dömdes han för två fall av olaga hot, hemfridsbrott och två fall av ofredande mot kvinnan. Och för att ha överträtt besöksförbudet mot henne vid fem tillfällen.

Efter att 38-åringen tidigare har sluppit undan med skyddstillsyn bakas de tidigare domarna nu in i det fängelsestraff på fyra månader som 38-åringen döms till för olaga hot, övergrepp i rättssak och överträdelse av kontaktförbud.
Han ska sammanlagt betala 53 000 kronor i skadestånd till paret för de olika brotten.

Mer läsning

Annons