Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare utredning av förskingring

Gävle kommuns konsultgranskning av miljonförskingringen växer. Priset för utredningen är nu uppe i en halv miljon kronor.

Annons

Som Gefle Dagblad kunde berätta i fredags rör det sig om 16,7 miljoner kronor som den försvunna tjänstemannen misstänks ha förskingrat från Gävle kommun.

Parallellt med polisutredningen jobbar konsultfirman Ernst & Young med en granskning på uppdrag av kommunen. Nu utökas det uppdraget.

Enligt kommundirektören Göran Arnell beror det på att det från början var svårt att specificera vad som skulle ingå i utredningen. Exempelvis hade man inte räknat med tidsåtgång för att konsulterna ska vara med på kommunstyrelsens möte den 29 januari och rapportera vad de kommit fram till.

Men även ett antal nya misstänkta oegentliga transaktioner har upptäckts. Uppgifterna ska dock redan ha varit kända av polisen när åklagaren Ulf Back preciserade att det är 16,7 miljoner kronor som saknas.

– Så det betyder inte att brottsmisstanken har växt ytterligare, säger Göran Arnell.

Det utökade konsultuppdraget gör att kommunens kostnader för utredningen ökar med cirka 100 000 kronor och därmed är uppe i totalt en halv miljon.

Mer läsning

Annons