Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...efter GD:s samtal kan det bli fler

Gefle Dagblads genomgång visar att platserna för laglig affischering i Gävle är försvinnande få. När GD påtalade problemet för ansvariga på kommunen kom svaret snabbt: Det här borde vi ändra på.

Annons

Trafikingenjör Kai Olsson ansvarar för anslagstavlorna i kommunen. Enligt honom har det förekommit önskemål om någon form av anslagstavla på Stortorget. Men i övrigt har han inte fått några signaler om att behovet skulle finnas och först är han en aning skeptisk till att sätta upp affischeringsställen mitt i stan.

– Vi kan inte gödsla med anslagstavlor på platser där det passerar folk.

Men tre anslagstavlor innanför den lokala slingan kan väl inte kallas att gödsla?

– Det kan jag hålla med om, säger Kai Olsson.

Det tar inte många minuter innan Kai Olsson, som beskriver det hela som en ”aha-upplevelse” utan omsvep säger att detta är en fråga där kommunen kanske borde tänka om.

– Rent spontant känner jag att det finns fog för att göra något.

Wiviann Ågren är landskapsarkitekt och eventuella förändringar av stadsbilden går genom henne. Inte heller hon har upplevt att det lilla antalet anslagstavlor i Gävle skulle vara något problem, men säger direkt att hon är villig att åtgärda det.

– Vi har ingen diskussion om anslagstavlor om jag ska vara ärlig. Men finns det ett behov borde vi kunna sätta upp tavlor.

För att sätta upp en ny anslagstavla mitt i staden krävs bygglov och utformningen måste vara sån att den inte skär sig med omgivningen berättar Wiviann Ågren. Men det borde inte ta så lång tid att åtgärda enligt henne.

– Vi måste hitta rätt platser, det är känsliga miljöer mitt i staden så det måste vi diskutera men som jag ser det nu finns det inga större problem. Jag kan söka bygglov redan nu. Då kan vi sätta upp nya tavlor när tjälen går ur marken. Om det blir två, tre, fyra, fem eller sex tavlor kan jag inte säga.

Mer läsning

Annons