Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elbilarna sena i starten

/
  • I januari presenterades projektet där 20 familjer ska få testa elbilen Think. Men nu är det osäkert när projektet får tillgång till några bilar.

Elbilstestet är försenat.
– Vi jobbar så fort vi kan för att lösa problemen, säger Lars-Åke Skjöld, projektledare för Shopping circle-projektet.

Annons

Cirka 500 familjer har anmält intresse för att vara med och testa elbilarna i projektet Shopping cirkel. Meningen var att de tio familjer som väljs ut i första omgången skulle kunna börja köra sina elbilar i slutet av maj.

Men i väntan på att finansieringen ska ordnas har man nu skjutit på hela projektet.

– Eftersom företaget bakom Think har gått i konkurs kräver konkursförvaltaren kontant betalning. Vi håller på att leta efter leasingföretag som kan gå in så att vi kan få bilarna, säger Lars-Åke Skjöld.

– Så snart vi vet när vi får bilarna ska vi informera de 500 familjer som anmält sig, säger han.

Alla anmälda kommer att få ett frågeformulär, som utformats i samarbete med Högskolan i Gävkle. Utifrån formuläret väljs sedan testfamiljer ut för de tio bilar i år och lika många nästa år.

Då får familjerna också ta del av vilka villkor som gäller.

– De kommer att få hyra bilarna, till lägre kostnad än självkostnadspris. Om vi skulle ta ut fullt pris skulle bara höginkomsttagare kunna delta i testet och vi vill ha en bred sammansättning av testfamiljerna så att resultaten av testet blir användbara, säger Lars-Åke Skjöld.

Mer läsning

Annons