Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eld upphör i korvkriget

De två korvhandlarnas möte i tingsrätten slutade med en överenskommelse. Om Kenonkorvs ägare skyltar om sin vagn är striden över.

– Det var i grunden konstruktivt, säger Kanonkorvs advokat, Tryggve Emstedt.

Annons

GD berättade i går om tvisten mellan de två korvhandlarna. Kanonkorvs ägare, Kanubhai Macchabhai, hade stämt Abdula Hadar för varumärkesintrång eftersom han också haft varumärket Kanonkorv på sin vagn.

I tingsrätten berättade Abdula Hadar att han köpt korvvagnen i tron att han därmed också köpt rätten till namnet. Men Kanubhai Macchabhai krävde nu ett vite om 5 000 kronor per dag om han inte ändrade märkningen på korvvagnen.

Att namnet redan ändrats till Kenonkorv var inte tillräckligt. Enligt Kanubhai Macchabhai och hans advokat måste han också ändra på utformningen av skyltningen på vagnen.

Under förhandlingen i tingsrätten föreslog Tryggve Emstedt flera alternativa namn för Abdula Hadar, till exempel Kinokorv, eller kanske Kenokorv. Rättens ordförande påpekade att det sistnämnda förslaget nog inte skulle gillas av Svenska Spel.

Förhandlingen slutade med överenskommelsen att Abdula Harad före den 20 februari ska skylta om sin vagn. Om det är gjort drar Kanonkorvs ägare tillbaka sin stämning.

Mer läsning

Annons