Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevernas elddop – från festfrisyr till vardagssnygg

/

Från catwalk till street är temat.

Avgångseleverna på Polhems frisörprogram slutspurtar inför visningen i lilla gasklockan i morgon kväll.

– Jag är faktiskt inte nervös alls. Det känns bara bra, säger Linda Träff, en av de tolv tredjeårseleverna, som nu får chansen att visa vad de kan.

Annons

Under hela hösten har de jobbat med sitt projektarbete, som varit att skapa en visning från grunden, där kläder, hår och make up ingår.

Linda Träff förklarar temat med att de vill visa hur man förvandlar en look på catwalken så att den går att använda när man vill vara vardagssnygg eller lite festligare.

– Man kan tycka att det är jättesnyggt på catwalken, men det är ofta svårt att bära upp i andra sammanhang. Vi har försökt behålla looken men tonat ner det extrema och gjort det mer naturligt. Ett sätt är att ta ned volymen i en frisyr och jämna till den, säger hon.

Modeller har de fått hitta själva. Pontus Larsson från Söderhamn är den enda killen för dagen, som nu sitter i en av frisörstolarna. Han får sin långa lugg lockad för en lite romantisk look.

– Jo, jag var ju lite tvungen för Matilda (Brolin), som stylar mig, är min flickväns syster. Det har varit en väldigt intensiv vecka med alla förberedelser, men det är roligt också. Jag ser fram emot i morgon, säger han.

Sofia Öhlander

Mer läsning

Annons