Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elite Hotels satsar 150 miljoner

/

Elite Hotels vann dragkampen om Gamla Grand och satsar 150 miljoner på att köpa och rusta upp fastigheten till ett modernt hotell med 123 rum.

Annons

– Vi vill återskapa Gamla Grand, i modern anda, säger Bicky Chakraborty, VD och ägare till Elite Hotels.


Det Gävlebaserade Winn Hotels och Elite Hotels var båda angelägna om att få rusta upp Gamla Grand till sin forna glans. Att Diös valde Elite Hotels förklarar VD:n Christer Sundin med kedjans långa erfarenhet av liknande projekt. Elite Hotels har köpt in och rustat en rad gamla stadshotell över hela Sverige. Mest omtalat är kanske det anrika hotell Knaust i Sundsvall.
– Det finns alla förutsättningar att göra om Gamla Grand till ett av Sveriges finaste hotell, säger Bicky Chakraborty.
Huset är kulturskyddat och Elite Hotels kommer att fortsätta dialogen med kommunen om hur ombyggnaden ska gå till. Mycket av det arbetet är redan gjort men det återstår en del detaljer.
– Vi vill bevara så mycket vi kan, säger Bicky Chakraborty.
Den gamla takterrassen ska bli restaurang och hotellet ska också få en konferensdel med plats för cirka 130 personer. Arbetet med att rusta upp hotellet börjar nästan omgående och någon gång under hösten 2012 räknar Elite Hotels med att öppna det nya, fyrstjärniga hotellet, med namnet Elite Grand Hotel.
Det beräknas ge 55 arbetstillfällen och Bicky Chakraborty är inte orolig för en överetablering. Det är inte ovanligt att det råder brist på hotellrum i Gävle och beläggningen på Gävlehotellen ligger redan över riksgenomsnittet. Att öppna Gamla Grand som hotell igen tror han till och med kan vara en attraktion i sig i Gävle.
– Jag tror att kollegorna i stan tycker att det är bra att det kommer ett hotell till.
När Diös bestämde sig för att försöka utveckla Grandfastigheten var planerna till en början att hyra ut hotellet. Under processens gång beslutade sig Diös i stället för att sälja. Det var det enda som Bicky Chakraborty beklagade sig över i går.
– Det kom överraskande. Det hade varit tryggare för oss att ha Diös som partner.
Nu valde man ändå att köpa fastigheten av Diös.
– Vi kunde inte släppa det, eftersom vi hade förälskat oss i det.
Winn Hotels i Gävle skissade på egna planer för fastigheten men fick se sig besegrade av konkurrenten.
– Det är bara att gratulera Elite Hotels, säger Mikael Junger, VD på Clarion Hotel Winn i Gävle.

Mer läsning

Annons