Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellinor kan bli ny förbundssekreterare

/

Den 23-åriga Valbotjejen Ellinor Eriksson har föreslagits bli SSU:s nya förbundssekreterare. Hon väljs på ungdomsförbundets kongress i Stockholm nästa vecka.
– Jag kommer att arbeta för att vi ska fortsätta att driva en radikal och antirasistisk politik för jämlikhet, säger Ellinor Eriksson.

Annons

Som förbundssekreterare för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund kommer Ellinor Eriksson att bli en huvudorganisatör. Det är hon som ska fördela resurser till distrikten och se till att förbundet håller ihop. Hon har många egenskaper som behövs för att klara uppdraget, inte minst psykologistudierna på Karolinska Institutet i Stockholm.

– Jag har drivet som behövs och kan engagera mig helt och hållet i SSU. Jag har en halv psykologutbildning och många ledarskapskurser, dessutom behöver jag bara sova fem timmar per natt och läser riktigt snabbt. Framförallt ska jag se till att vi får fler medlemmar och att SSU blir en samhällskraft att räkna med som kan hjälpa Socialdemokraterna att vinna valet 2014.

Formellt tas beslutet om posten på kongressen, men i princip är valet av Ellinor Eriksson redan klart.

– Ingen annan kandidat har nämnts och jag är valberedningens val. Jag räknar med att jag får posten, bara en stor skandal skulle kunna komma i vägen.
Kongressen kommer att präglas av attentatet mot systerorganisationen Arbeidernes Ungdomsfylking, AUF, i Norge.

– Vi är många som har arbetat tillsammans med AUF och jag har själv varit i Norge och hjälpt till att driva deras valkampanj. Det viktiga är att vi fortsätter den antirastiska kampen. Vi ska hedra de som dödades genom att inte deppa ihop och göra vår kongress till en sorgetid utan att låta den bli en arena för radikal politik.

Erik Jersenius
026-159637

Mer läsning

Annons