Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa laddar för skolstart

/
  • En ny skrivbok är bra att ha när man går i skolan. Elsa Pettersson visar.
  • Elsa Pettersson kan redan skriva och läsa litegrann. – Jag tycker om att jobba med bokstavskort, förklarar hon.
  • Elsa Pettersson kan redan skriva och läsa litegrann.– Jag tycker om att jobba med bokstavskort, förklarar hon.
  • Idag får Elsa Pettersson, sex år, sällskap av mamma Åsa Pettersson eller pappa Leif Olsson till första skoldagen på Gefle Montessoriskolan.– Det känns bra, säger Elsa.
  • Elsa Petterson börjar skolan idag.

Pirr i magen eller inget speciellt. Hur känns det egentligen att börja i första klass? GD har träffat Elsa Pettersson, 6 år, som börjar ettan på Gefle Montessoriskola.

Annons

– Två tuschpennor - en rosa och en blå. En randig penna och en glittrig...

Elsa Pettersson visar upp lite nya grejer som hon fått lagom till skolstarten. Nu fattas bara en större ryggsäck. Den gamla, med prinsessor på, rymmer inte alla papper.

– Det känns bra, säger Elsa som inte tycker att det är särskilt märkvärdigt att börja i ettan.

Elsa kommer att gå på den fristående skolan Gefle Montessoriskola. Mamma Åsa Pettersson och pappa Leif Olsson valde den eftersom de tilltalas av skolans pedagogik.

– De har bra idéer och jobbar med inlärning på ett bra sätt. Dessutom är det ett ganska lugnt klimat i klassrummet, säger Åsa Pettersson.

Elsa fick en plats i skolans förskoleklass i februari och är därför välbekant med lokalerna, lärarna och de andra lågstadiebarnen. Gefle Montessoriskola blandar nämligen elever från årskurserna f-3 i samma klassrum.

– Jag har redan fått lite nya kompisar, berättar Elsa.

Under sommarlovet har hon passat på att lära sig cykla utan stödhjul. Nu väntar en hösttermin fylld av en annan typ av lärande.

Mer läsning

Annons