Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil och Andreas tävlar i film-SM

/
  • Anton Jonsson, Felisia Westberg, Emil Broo,  Patrik Rönnkvist, Andreas Nordvall, Gen Vincent Heidling, Emanuel Perpåls, Carl Krantz, Sara Edbom, Martin Piazzolla, Victor Lindgren, Alexandra Dahlström och Madelene Söderblom var alla med på filmfestivalen Exit.

Emil Broo och Andreas Nordvall tävlar för länet i kortfilmfestivalen i Trollhättan. Juryn föll för deras filmer Fall och Mannen som dog.

Annons

På fredagen var det film för hela slanten på Spegeln när den regionala filmfestivalen Exit skulle utse årets kortfilmsvinnare. 23 filmer hade kommit in till de två tävlingsklasserna.

Emil Broos film Fall vann mellanviktklassen (för 16-19-åringar) bland annat för sitt foto. Han tycker att det är kul att göra film för att det innehåller så mycket: bild, musik, skrivande och skådespeleri.

– Och så är det roligt att se film!

Juryn tycker att Andreas Nordvalls Mannen som dog stannar i minnet med sin humor och sin stiliserade stil och ger den förstapriset i tungviktsklassen (för 20-26-åringar). Juryn kallar den en ”obehaglig historia med Kafka-vibbar” och Andreas Nordvall ser fram emot att få åka till Novemberfestivalen med den.

Novemberfestivalen hålls i Trollhättan varje år och kallas enligt deras hemsida ibland för SM i ung kortfilm. I år kommer mer än 40 filmer att delta i tävlingen.

På andra och tredje plats i Exits mellanviktklass kom Kim Sjöberg med filmen Earth och Linus Nordin med filmen LRN – Radio.

I tungviktsklassen kom Beside You In Time av Sara Edbom och Kärlek av plast av Emanuel Perpåls på andra och tredje plats.

Jakob Hultin Rosenberg fick ett hedersomnämnde för sin Farväl II och Patrik Rönnkvist fick pris för bästa presentation av filmidé.

I juryn satt regissören Victor Lindgren, regissören och skådespelaren Alexandra Dahlström och maskören Madelene Söderblom, som också föreläste under dagen.

Mer läsning

Annons