Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma och Michel drillade Gefle IF:s unga framtidshopp

/

Gävles alla små fri­idrottare fick stjärncoachning av Emma Green Tregaro och Michel Tornéus.

Annons

Gävles framtida friidrottshopp hopades på Gunder Hägg-stadion på söndagsförmiddagen för att få autografer och tips från stjärnorna. Frida Björkman, 13 år, tränar i Gefle IF FIF och var en av dem som passade på att ta SM-guldvinnaren Emma Green Tregaros autograf. Men höjdhopp är inget som lockar.

– Nej, jag har ramlat och slagit mig för många gånger när jag har provat på det. Jag satsar på 200 meter löpning och längdhopp i stället, sa Frida Björkman.

När autografstunden var över gick hela gänget ner och satte sig på höjdhoppsmattan. ”Emma och Michel, kom hit” ropade ungarna otåligt och föräldrarna var inte sena med att föreviga ögonblicket med kameror och mobiltelefoner.

Emma Green Tregaro och Michel Tornéus delade upp adepterna mellan sig. Den ena hälften fick proffscoachning i att hoppa på höjden och den andra fick förfina färdigheten i att göra det samma på längden.

Emma Green Tregaro funderade på vilket höjd ungarna skulle få börja hoppa på, en förälder föreslog 70 centimeter.

– Nja, lite högre kan vi nog ta det. Tänk på vilken sida ni gör bäst ansats från, tipsade Emma Green Tregaro.

Frida Hjorth, 8 år, fixade i och för sig höjdhoppet galant, men att hon kommer gå i idolens fotspår är mer osäkert.

– Det är roligt med höjdhopp, men jag är mångkampare och jag tävlar i alla grenar, förklarade hon.

Vid ansatsen till längdhoppsgropen radade ett långt led av barn och ungdomar upp sig.

– När man hoppar längd är det också viktigt att man får höjd i hoppet, därför vill jag att ni ger mig en ”high five” när ni hoppar, coachade SM-tvåan Michel Tornéus och ställde sig snett bakom plankan och höll upp handen.

En av dem som fixade att få höjd på hoppet och klappa Michel Tornéus hand var 14-åriga Valbotjejen Tove Borg, men ändå hon var inte helt nöjd med hoppet.

– Det gick inte så bra, men det är roligt att få tips av Michel förstås. Jag tränar all friidrott, men jag satsar på 100 meter och längdhopp, sa Tove Borg.

Det är roligt med höjdhopp, men jag är mångkampare och jag tävlar i alla grenar.Frida Hjorth

Mer läsning

Annons