Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En fantastisk möjlighet”

/
  • Jenny Dahlström och Anette Nordlander jobbar som grundskollärare i Stigslund. Båda tog chansen att fortbilda sig när satsningen Lärarlyftet I var aktuell.– Allt beror på förutsättningarna. Jag hade tur – efter halva min utbildning fick jag läsa med full lön, säger Jenny Dahlström som valde att studera specialpedagogik.

– Det var en fantastisk möjlighet att fördjupa sig och få tid till att reflektera.

Det säger lågstadieläraren Anette Nordlander som deltog i Lärarlyftet I.

Annons

Hon sitter tillsammans med kollegan Jenny Dahlström i en korridor på Stigslunds skola och ägnar höstlovet åt att sätta sig in i ett nytt system för dokumentation och bedömningar av eleverna.

– Stämmer siffrorna som de moderata politikerna nämnde så är det skrämmande, säger Anette Nordlander.

Båda två tog chansen att studera under Lärarlyftet 1 och var mycket nöjda med fortbildningen.

– Det var spännande att plugga på nytt när man hade erfarenheter från arbetslivet att knyta det till, säger Jenny Dahlström.

– I vanliga fall har vi aldrig tid att förkovra oss. Då fick man plötsligt tid att utveckla sina tankar i en grupp, säger Anette Nordlander.

Själv behövde hon inte gå ner någonting i inkomst under studieperioden, vilket gjorde valet enkelt. Men många andra fick nöja sig med mindre pengar i plånboken medan de bättrade på sin kompetens.

– Jag läste med 100 procents ersättning för det var en riktad mattesatsning. Men många backar om de känner att fortbildningen inte blir ekonomiskt hållbar, säger hon.

Mer läsning

Annons