Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En känslosam hyllningsmatch

/
  • Före matchstart hölls en tyst minut för Stefan Lööf. Hans barnbarn Fabian spelade sedan från start tillsammans med Forsbacka IK.
  • Rasmus Jonsson, 13 år, var den första att få stipendiet från Stefan Lööfs minnesfond. Priset delades ut av Stefan Lööfs söner Magnus, Jens och Jens son Fabian.
  • Stig-Björn Westberg kände Stefan Lööf sedan barn­domen och fanns i publiken under matchen.
  • Anders ”Tjommen” Nilsson var den som kom på idén att hans vän sedan 40 år borde hyllas genom en minnesmatch mellan Forsbacka och Valbo.

För ett år sedan omkom Stefan Lööf i en tragisk arbetsplatsolycka. I går hedrades hans minne genom en fotbollsmatch.

– Det känns ordentligt i hjärtat i dag, säger initiativtagaren, och Stefans vän, Anders ”Tjommen” Nilsson.

Annons

Solen sken och några hundra personer hade sökt sig till Mariehov för att se Forsbacka IK veteran möta Valbo FF veteran i minnesmatchen. Det var i juni förra året som Stefan Lööf och kollegan Per-Arne Blomberg omkom i en tragisk gasolycka på Sandvik. Stefan Lööf, som bara blev 59 år, spelade under sin livstid fotboll i både Valbo och Forsbacka och var även en engagerad tränare för både seniorlaget och ungdomslaget.

Anders ”Tjommen” Nilsson är initiativtagare till matchen, och var vän med Stefan Lööf i fyrtio år. Det är en tuff dag för många, och gråten är inte långt borta när ”Tjommen” minns sin vän.

– Han var en duktig spelare som har betytt mycket för fotbollen här. Stefan kom på alla hemmamatcher och var en riktig färgklick.

En av dem som sökt sig till Mariehov för att titta på matchen är Stig-Björn Westberg som kände Stefan Lööf sedan de var barn och bodde grannar.

– Det känns tungt hur han gick bort, men det här är en bra grej och jag hoppas att det kommer bli en tradition.

Efter Stefans död startades Stefan Lööfs Minnesfond, vars avkastning ska gå till en stipendiat i Forsbacka IK Fotboll som bland annat uppvisat träningsflit, är en god kamrat, bidrar med glädje och positiv energi och är en förebild för andra. 13-årige Rasmus Jonsson blev den första någonsin att ta emot stipendiet.

– Jag blev överraskad, men det känns bra, säger Rasmus, som ska hänga upp diplomet i sitt rum.

Forsbacka IK tog hem segern mot Valbo FF veteran med 4-3. Anders ”Tjommen” Nilsson var glad efter dagen och tror att matchen till minne av hans vän kommer bli en tradition.

– Det har varit så kul och otroligt inspirerande, en otroligt bra dag. Så här mycket folk har det inte varit på Mariehov på säkert 20 år, det hade jag absolut inte förväntat mig när jag kom på idén. Stefan satt nog uppe i himlen och tittade, och jag tror att han gillade det här.

Mer läsning

Annons