Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mässa om återbruk

/
  • Mässgeneralerna. Britt-Marie Berglund och Joel Smedberg är redo.  I dag öppnar Gästrike Återvinnares inspirationsmässa på Utmarks­vägen.

Det har blivit inne med återbruk och i helgen handlar det om inredning.
Gästrike Återvinnare har ordnat en inspirationsmässa som visar hur kul det kan vara att göra om gamla saker till hemmet.

Annons

Både designers och hantverkare deltar i mässan och sex olika second hand-butiker har inrett rum för inspiration. Där finns bland annat djurtema, 60-tal och en konstnärsateljé.

Britt-Marie Berglund och Joel Smedberg från Gästrike Återvinnare är ansvariga och har jobbat hårt in i det sista. De är nöjda redan innan mässan har öppnat.

– Vi ville visa människor hur lätt det kan vara att ge gamla saker ett nytt liv, säger Britt-Marie Berglund. Det känns jätteroligt att låta biståndsorganisationerna visa upp vad de kan.

Mässan är i en lagerlokal som ligger intill Gästrike Återvinnare på Utmarksvägen. Babsan ska vara konferencier och många experter finns på plats för att tipsa om hur man kan pimpa gamla prylar.

– Men vi vill inte bara visa återbruk, säger Joel Smedberg. Vi vill också visa vilka fina saker man kan köpa rakt av. Det finns så mycket fantastiska second hand-prylar till mycket lägre priser än hos möbelvaruhusen.

Det finns också en stor vernissage med 300 kasserade tavlor som ska få chansen till ett nytt liv.

Ett kafé för den som vill fika med en pysselhörna intill. Även fiskdamm med begagnade leksaker för barnen och en bokdamm för de vuxna.

Myrorna håller i en workshop där alla som vill får lära sig att göra rosor av gamla skinnbyxor. Eller att dekorera kuddar och handdukar med färg.

– För det är ju roligt också, säger Joel Smedlund. Att skapa själv.

Mer läsning

Annons