Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En puff framåt för Norrlandet

/
  • På söndag arrangeras en Träffpunkt på Engeltofta samtidigt som Chalene Skalin, tv, ordnar afternoon tea. Träffpunkterna på Norrlandet är inte bara för pensionärer, lovar Ingemar Lundell och Maj-Britt Stenmark.

Det händer mycket på Norrlandet nu.

Med ny hemsida och nya anslagstavlor ska fler lockas till alla aktiviteter.

Annons

Förbundet Norrlandet.se har haft pengar från Leader för att utveckla en hemsida och ta fram en handlingsplan för bygdeutveckling. Nu är man också på väg att bilda en utvecklingsgrupp. Vatten- och avloppsfrågan, och Bönavägen är några frågor som engagerar.

Dessutom ordnar man Träffpunkter. Nästa blir på söndag klockan 15 på Engeltofta, då Staffanskören medverkar med sång.

– Det blir allsång också, lovar Maj-Britt Stenmark som håller i Träffpunkterna.

– Idén kommer från Träffpunkten inne i Gävle, men vi har ingen anställd personal utan bara volontärer. Och vi vänder oss inte bara till pensionärer utan alla kan komma, säger hon.

Ingemar Nordell har engagerat sig i den arbetsgrupp som jobbat med kommunikation, och har precis fått hem tretton anslagstavlor som ska sättas upp på Norrlandet.

– Det är viktigt att nå även dem som inte har dator. Nu gäller det bara att hitta några som vill ansvara för anslagstavlorna, säger han.

En sommarfestival 2013, samarbete med företagen på Norrlandet , och med andra projekt står också på listan över allt som ska göras.

Mer läsning

Annons