Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan vill locka tillbaka elever

/
  • Höstterminen 2009 drar Engelska Skolan igång sin gymnasieskola. Förutom att locka förstaårselever tänker gymnasierektorn Steven Hunter även ta kontakt med de 55 elever som hade sökt till höstterminen 2008 men aldrig fick börja på grund av Gävle kommuns överklagande.

När Engelska gymnasiet slår upp portarna nästa termin hoppas skolan kunna locka tillbaka de 55 elever som ville börja där redan i fjol.
Friskolan hade antagit eleverna innan det var helt klart att gymnasiet fick starta.

Annons

Som GD berättat tidigare trodde Internationella Engelska skolan att deras gymnasieskola i Gävle redan skulle vara igång. Redan i januari 2008 gav Skolverket klartecken till friskolan men Gävle kommun överklagade till kammarrätten.

När rätten avslog överklagan vände sig kommunen i stället till kammarrätten som kort före skolstart meddelade att de tänkte ta upp ärendet för prövning.

Först i november kom domen som sa att friskolan visst skulle få starta. Men förseningen gjorde att skolstarten sköts upp ett år och de 55 elever som sökt och kommit in tvingades välja ett annat alternativ.

Höstterminen 2009 drar gymnasieskolan igång. Förutom att locka förstaårselever tänker gymnasierektorn Steven Hunter även ta kontakt med de 55 eleverna som aldrig fick börja. Om tillräckligt många är beredda att lämna de skolor som de nu går på kanske Engelska skolan även startar klasser i årskurs två.

– Jag känner en skyldighet, säger han.

Nästa hösttermin kommer skolan i Gävle även att utöka med de lägre årskurserna fyra och fem. Skolans rektor Anna Ek har väntat med att locka elever tills det var helt klart att Gävle kommun inte tänkte lämna in någon överklagan mot beslutet. Allt för att inte hamna i samma situation som gymnasieskolan.

I veckan skickades informationsbrev ut till familjer i Gävle med barn i rätt ålder och till helgen hålls öppet hus.

Rekrytering av utländska lärare från England och Kanada är på gång och i februari vill hon börja rekrytera svenska lärare. Samtliga ska vara tvåspråkiga.

– Eleverna i årskurs fyra och fem har klasslärare. Då kan man inte ta in en helt färsk internationell lärare som inte hunnit lära sig svenska än, säger hon.

Mer läsning

Annons