Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esplanaden stängs av

/

Nästa vecka stängs Esplanaden av för bussar och bilar. Orsak: Övergångs­ställena vid Drottninggatan ska repareras.

Annons

De upphöjda övergångställena över Norra Kungsgatan och Rådmansgatan har reparerats många gånger men den här gången ska de byggas om helt, med nytt bärlager, nya värmerör och storgatssten i stället för betongsten, för att hållbarheten ska öka.

Totalt kommer de båda gatorna att vara avstängda i tio dagar. Trafiken stoppas den 6 augusti och släpps på igen den 16 augusti.

För busstrafiken betyder detta problem. De bussar som normalt har sina hållplatser vid Rådhustorget kör under avstängningen omvägen Nygatan-Centralplan-Muréngatan-Brunnsgatan och vice versa.

Under avstängningen hänvisas passagerarna till tre hållplatser: På Brunnsgatan utanför Katolska kyrkan, på Stora Esplanadgatan (där även buss 1 och 25 stannar) och på Norra Kungsgatan respektive Rådmansgatan utanför Vasaskolan. Hållplatsen vid Stadsbiblioteket dras in.

Under tiden reparationerna pågår tar Gävle Centrumsamverkan också chansen att arrangera ett nytt evenemang, Gävle Smakfestival, i Rådhusområdet den 9-11 augusti.

Övergångsställen ska byggas om, därför kommer det under nästa vecka vara avstängt för buss- och biltrafik på Esplanaden.

Mer läsning

Annons