Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål kan betyda så mycket

/
  • GIF:s egen kaffekokerska Gun-Britt Sjödin (andra från vänster) följde spänt utvecklingen i premiärmatchen med ett stort gäng vänner på O’Learys.
  • Fredrik Johansson och Mattias Dackell väntar på ett kvitteringsmål av Gefle IF. Men de fick vänta en liten stund till.

Lojt i början, desto muntrare mot slutet. Stämningen på Gävles pubar gick i takt med matchutvecklingen på fotbollsarenan i Södertälje när GIF premiärspelade borta mot Syrianska ikväll.

Annons

Hur skulle det gå för GIF i premiären? var den stora frågan för alla fotbollsintresserade Gävlebor idag. Många av dem hade letat sig ut till någon pub eller restaurang som visade matchen på storbilds-TV.

En hel del hamnade på O'Learys på Drottninggatan där det av förklarliga skäl var en ganska loj stämning under första halvlek, bortsett från några förväntansfulla tillrop när någon GIF-spelare gjorde en sporadisk genombrytning mot Syrianskas straffområde.

Men optimismen var det inget fel på trots underläget. Håkan Friskman fanns på plats ihop med ett gäng arbetskompisar från Korsnäs och trodde på en vändning.

– Jag är alltid hoppfull och tippar på GIF både med hjärta och hjärna inför hela säsongen. De har fått behålla fler spelare inför det här året och det ser mer stabilt ut. Alla tror att de ska bli sist i ligan men jag tror att de kommer att överraska, sa han mellan tuggorna på hamburgertallriken.

En bit bort satt ett stort sällskap som enligt den moderna konstens alla regler fått en inbjudan på Facebook - av GIF:s egen kaffekokerska sedan många år, Gun-Britt Sjödin. Flera av dem hade koppling antingen till Gefle IF eller Friskis & Svettis och att döma av uppslutningen var gensvaret på inbjudan riktigt bra.

– Det är ju bara första halvlek. Jag vill gå härifrån med ett leende på läpparna, sa Gun-Britt Sjödin.

Kanske blev det just så också efter att Jakob Orlov räddat matchen för GIF med sitt kvitteringsmål och sett till att Gävlelaget kunde få med sig en viktig pinne från bortapremiären.

Mer läsning

Annons